Svetska ABC organizacija (IFABC) je tokom 2014. godine, sprovela globalno istraživanje na temu Audit Bureau budućnosti, kojim su bile obuhvaćene sve članice IFABC. Cilj ovog poduhvata je bio utvrđivanje savremenih medijskih trendova, predstavljanje studija najinventivnijih biroa i davanje  smernica za budući razvoj ABC.

Istraživanjem su obuhvaćeni trendovi konzumiranja medija, promene u ponašanju čitalaca i prognoze o potrošnji na oglašavanje u medijima.

Kada je reč o ponašanju korisnika/čitalaca, mobilni uređaji su svakako preuzeli najveću ulogu kao platforma koja u svakom trenutku omogućava pretraživanje, postaje sve važniji izvor informisanja, a time i brzo rastući e-komerc kanal. Zbog toga je jedan od zaključaka istraživanja konstatovana I neophodnost da se vlasnicima medija omogući odit poseta, što bi im omogućilo daleko uspešniju komercijalizaciju.

ABC future

Nabitniji globalni trenovi agencija za zakup medija su: video oglašavanje, oglašavanje na digitalnim ekranima, oglašavanje na društvenim mrežama i transformacija TV-a u digital.

Kada su u pitanju potrebe medijskih agencija za oditovanim podacima, najbitniji su prikazi ciljnih grupa kroz više platformi, kao i podaci koji se odnose na mobilne i video sadržaje.

Pored svih ABC biroa, u ovom istraživanju su učestvovali i neki od najvećih svetskih oglašivača i medijskih agencija poput: GroupM, MEC Global, Glaxo Smith Kline, Unilever, AE Media, Zenith Worldwide, Maxus Global, Johnson & Johnson, i drugi.

ABC fut